sjov med venner

Det kan være svært at finde en sport, som du kan have det sjovt med også med dine venner. Jeg er vild med at cykle, men det kan blive meget kedeligt at skulle gøre alene. Derfor har jeg været på udkig efter en hobby, som jeg kan have sammen med mine venner. Det tog noget tid, før jeg fandt en, som var noget alle kunne være med tid. Men jeg er blevet vild med at fiske.

Find en hobby som er sjov og udfordrende

En af de hobbyer som jeg for nyligt er blevet glad for er at fiske. Jeg kan være sammen med mine venner samtidig med at jeg prøver at fange en fisk. Det er faktisk mere fysisk udfordrende end man først skulle tro. En ting er at kaste stangen flere gange i løbet af mange timer. En anden ting er at skulle ro ud til de gode steder, hvad enten man vælger at fiske i sø eller på havet. Det kan være meget svært at finde frem til et godt spot at fiske. Har du først fundet et, så er det bare med at blive ved med at komme ud til dette sted. Fisker du i en sø, er det en god ide at kende bunden på søen, så du kan finde frem til, hvor der eksempelvis er stengrund og hvor der er dybt med mere. Prøv at find frem ti, hvilken type fisk du er ude på at fange inden du går i sving med fiskestangen. Er du eksempelvis ude efter en fisk, der fighter eller en fisk, der bare er tung at få i land? ofte er det fisk i søer, såsom aborre og geder, der giver dig kamp til stregen, hvorimod ørred og torsk er tunge fisk, som trækker tiden ud. Fiskene smager også meget forskelligt alt afhængigt af, hvor de er fanget. Nogle geder kan smage meget af mose, hvis de er fanget i små søer med beskidt vand.

Vaders, sejlbåd eller fiskekutter?

Der er mange i min familie, som er vilde med at fiske fra stranden. her bruges ofte vaders, som i bund og grund er et par gummistøvler, der er syet sammen med et par over-all’s. Man kan betragte den som et par smækbukser med indbyggede støvler. Disse kan hjælpe dig med at gå længere ud fra strandkanten end du ville kunne gøre det normalt. Der findes mange forskellige former for waders, alt efter om du fisker om sommeren eller om vinteren. Derfor kan det være svært at starte ud med, hvis man er en nybegynder til at fiske. Nogle waders er specielt bygget til at kunne holde dig varm og andre er bygget af en tyndere materiale, så du kan ånde bedre i dem om sommeren på varme dage. Da jeg sad og undersøgte markedet for, hvilken type tøj, jeg skulle have på når jeg fiskede fandt jeg frem til et en masse lækkert tøj fra Hvidovresport.

Nogle gange syntes jeg faktisk det er sjovere at tage ud fra en fiskekutter, fordi der er ekkolod ombord, så det er lettere at se grunden og, hvor der er stimer af fisk. Det er en nemmere måde at fiske på og du kan være sammen med dine venner, hvor i kan sidde godt og hygge jer, imens stængerne er i vandet. På mange fiskekuttere er der en holder til din fiskestang, som du kan sætte den fast i, når du venter på at få et bid. På den måde behøver du ikke holde den i hånden hele tiden, som du gør når du er iført vaders. Det er dog forskellige, hvilke type fiskestang du skal bruge når du fisker. Mange som fisker med vaders i søer har en speciel fiskestang til fluefiskerfri, hvor dem der fisker i havet har en fiskestang til havfiskeri, som skal kunne trække nogle tungere fisk i land end dem, som fisker i en sø. Derudover skal havfiskestænger også have en længere line, da de ofte skal længere ned end dem i søer.

Hvilken type forfang skal du bruge?

Det er meget forskelligt, hvilken type forfang du skal bruge alt afhængigt af, hvad du fisker efter. Er du ude efter at fiske torsk skal du bruge et tungt forfang, der er stærkt nok til at kunne holde på den store fisk, så den ikke falder af. Skal du fiske på havet er det vigtigt at have endegrej som kan holde til belastningen, samt have flere kroge, som fisken kan hænge fast i. Fisker du derimod i søer med en fluestang, så vil det være en god ide at få endegrej specielt designet til netop dette. Du kan også fiske med gummidyr både på havet og i søer. Denne type endefang, vil ofte have en mere levende måde at bryde vandets overflade på, som ofte ligner en ægte fisk i måden den flyder på. Uanset, hvad jeg har skulle købe, så har Hvidovresport altid noget, som man kan bruge til billige priser.

Share: