økologisk sengetøj fra sejsdyner

Det er ikke alle, der er klar over det, men sengetøj kan faktisk være organisk. Ofte er det ikke just noget man forbinder med sengetøj, men organisk og økologisk sengetøj er blevet meget populært i de senere par år. Jeg er blevet vild med organisk sengetøj. Jeg har ledt længe efter noget, som matchede mine kriterier og det fandt jeg hos Sejsdyner.dk. Dette firma har mange forskellige varianter af organisk og økologisk sengetøj, fra anerkendte producenter i branchen. En af disse er eksempelvis CPH Living, der laver det blødeste sengetøj af organisk bomuld.

Bomuld er nok den type sengetøj, som de fleste kender til. Det produceres af bomuldsplanter, som spindes og væves til sengelinned. Der findes mange varianter og kvaliteter af bomuld, som du måske ikke er klar over. Jeg vidste ikke at der var så stor forskel på kvaliteten, men efter jeg har købt noget organisk, vil jeg aldrig gå tilbage. Grunden til bomuld er populært er at det kan optage fugt fra sine omgivelser. En kombination af økologisk bomulds sengetøj og en helårsdyne er den perfekte kombination.

Den bomuld, der er bedst egnet til sengetøj er bomuld, der er satin-vævet. Det er en speciel type vævning af en bomuldstråd, som er mere blank, blød og tættere end meget andet bomuld. Med denne type af vævet bomuld, får man meget for pengene og noget ekstrem blødt sengetøj. Denne type sengetøj, vil føles som silke mod huden og være det blødeste du har lagt dit hoved på. Det fås heldigvis i mange forskellige farver, så det er let at vælge noget, som matcher præcis til dit eget soveværelse.

Sengetøj fri for kemikalier

Noget, som mange går op i, isært nybagte forældre er at have sengelinned, som ikke indeholder allergifremkaldende stoffer. Mange af mine veninder har børn og de går meget op i at deres junior- og baby dyner ikke er fri for kemiske fremstillingsstoffer. Jeg er ikke så sart med den del, men jeg forstår godt tanken i ikke at eksponere børn for kemiske stoffer i så tidlig en alder. Man kan forebygge allergiske gener, ved at købe sengetøj, som er GOTS-certificeret.

Sengetøj

GOTS-certificerede sengetøj

Noget af det, der er vigtigt at se på, når du skal købe nyt sengetøj er certificeringerne. Der findes et hav af forskellige certificeringer, som sengeproducenter kan få. En af de mest anerkendte og udbredte er GOTS-certificeringen. GOTS står for “The global Organic Textile Standard”, og er med til at sikre dig, at der ikke er anvendt farvestoffer, som er kræftfremkaldende i fremstillingsprocessen. GOTS er en selvstændig, international certificering for produktion af tekstiler. Certificeringen er med til at sørge for at der bliver overholdt et økologisk og socialt ansvar i form af fremgangsmåden tekstilerne produceres på. For at blive GOTS certificeret skal man overholde mange forskellige krav. Der er både et ansvar overfor medarbejderne og et overfor miljøet, som man skal tage højde for. Der skal derfor være meget fokus på arbejdsvilkår også hos leverandører. Hvis du køber GOTS-certificeret sengetøj kan du sove godt om natten samtidig med at du ved du har hjulpet miljøet.

Hvad er forskellen på organisk og økologisk sengelinned?

Mange er ikke opmærksom på forskellen mellem organisk og økologisk sengelinned. Før tekstiler kan v være organiske skal minimum 95% af indholdet være fremstillet organisk. Derimod skal kun 70% af indholdet være fremstillet økologisk, før det er økologisk sengetøj. Hvis du også er en af dem, som har mange meninger om produktionen og fremstillingen af tekstiler, så bør du vælge organisk sengetøj. Dette er især også populært hos allergikere og veganere. Når der skal udleveres certificeringer. Køber du økologisk og organisk sengetøj, kan du derfor være miljøvenlig imens du sover. Allergikere er særligt glade for netop denne type sengetøj fordi den ikke er allergifremkaldende og ikke indeholder tilsætningsstoffer, der kan irritere huden. Du vil derimod få rene tekstilprodukter af højeste kvalitet.

Share: