Kroppen har været igennem en stor omvæltning. Der kan gå 6 uger, før kortisolniveauet er tilbage i sit normale leje. I denne periode skal kroppen hele og hvile, og du skal derfor starte forsigtigt op. I det hele taget skal du ikke foretage dig noget, der minder om træning i de første 4 måneder efter fødslen. Her spiller hormonerne ind, dine led og bindevæv er blødere, og kroppen er sårbar overfor pludselige positionsskift.

Du skal starte stille og roligt med fokus på sundhed og i respekt for din krop.

Byg det ind i hverdagen

Det er godt at gå tur med barnevognen. Når du har fået lidt flere kræfter, kan du finde en bakke på turen. Du kan også lave lidt knæløft eller knæbøjninger på turen.

2 eksempler på øvelser til maven hjemme på gulvet:

  • Stå på alle fire, træk maven ind og skyd ryg. Hold positionen i 7-8 sekunder.
  • Lig på ryggen med let bøjede ben. Træk maven ind og pres lænden ned mod gulvet. Hold positionen i 7-8 sekunder. Gentag øvelserne.

Hvis du har mod på det, kan du også melde dig til efterfødselsyoga. Her kan du have baby med. Sørg for et dejligt tæppe og heldragter til baby og en yoga-måtte til dig selv, så er du klar.

I starten vil du opleve, at du bliver hurtigt træt, det skal du respektere – så tag et hvil.

Hvad skal du undgå?

Du skal ikke lave traditionelle mavebøjninger, brug øvelserne ovenfor.

Så længe du ammer, skal du være varsom med at spise for lidt. Spis sundt og spis til du er mæt. Spis hyppigt og hold portionerne mindre og drik rigeligt med vand. Du kan have brug for op til 500 kalorier mere, når du ammer i forhold til en normal situation. Så vær opmærksom på at kroppen får det brændstof, den skal bruge.

Share: