vedligehold din træ terrasse

Hvordan skal jeg bruge træbeskyttelse?

Når det er sommer og tid til at ned din terrasse, så skal træværket stå som nyt. Din terrasse og dit plankeværk kan hurtigt komme til at se slidt ud, hvis du ikke vedligeholder det. Men hvordan gør man det? Det er ikke alle, som ved, hvordan de bedst kan vedligeholde deres træværk i haven. Derfor har vi udarbejdet nogle gode råd til dig her på siden.

Det skal du tænke over

  • Hvor gammelt er dit træværk?
  • Hvilken stand er dit træværk i?
  • Hvor høj er luftfugtigheden?
  • Hvilket udtryk skal det have?

Er det nyt eller gammel træ?

Alt efter, hvor god du er til at beskytte dit træværk, kan det have betydning for hvor længe dit træværk vil holde sit udtryk. Hvor ofte du skal beskytte dit træværk afhænger af, hvilken type træbeskyttelse du bruger. Er det en nylagt terrasse, som du lige har givet træbeskyttelse, vil den ikke behøve beskyttelse, ligeså ofte som en gammel træterrasse. Hvis det er noget gammelt træværk, som du skal vedligeholde, vil det kræve en del pleje, før det står som nyt.

Tjek hvilken stand dit træværk er i

Inden du begiver dig ud i at købe en masse maling og træbeskyttelse, bør du først tjekke op på, hvilken stand dit træ er i. Der er ingen grund til at købe træbeskyttelse, hvis der er råd i dit træværk. Så er der nemlig ikke meget, som din træbeskyttelse kan hjælpe dig med. I stedet vil du blot betale penge, for ingenting. Den måde du hurtigst kan se, om der er gået råd i er ved at tage en skruetrækker ind i træet. Begynder træet at smuldre er det et tegn på at der er gået råd i. Dette betyder dog ikke at du skal skifte alt ud. Du kan i stedet blot udskifte de brædder, som er rådne. På den måde vil du spare mange penge.

Hvornår skal jeg give træbeskyttelse?

Når du skal give træbeskyttelse, er der mange ting, som du skal tænke over. En af disse er, hvilken sæson du skal bruge din træbeskyttelse. Afhængig af, hvilken årstid du vil anvende din beskyttelse, vil klimaet også være anderledes. Om sommeren er det eksempelvis vigtigt at beskytte mod fugt og alger. Fugtigheden i luften er generelt meget højere om sommeren. Dette kan være en hindring for træbeskyttelsen, hvis luftfugtigheden er for høj og den vil hurtigere tørre ud, hvis vejret er for varmt. Derfor kan det ofte bedst betale sig at anvende træbeskyttelse om foråret eller efteråret. Det må nemlig heller ikke blive for koldt. Man siger som tommelfingerregel at man skal undgå temperaturer over 25 grader og under 10 grader for at få den maksimale effekt ud af sin beskyttelse. Det er dog også vigtigt at du husker at påføre træbeskyttelsen tidligt på dagen, så du undgår fugten, der ofte ligger sig om aftenen.

Træbeskyttelse fra Beck & Jørgensen

Et af de mærker, som har noget af den bedste beskyttelse til træmaling er Beck & Jørgensen, samt Jotun. Disse mærker har udmærket sig i holdbarhed og resistens overfor svampeangreb og fugt. Du kan derfor trygt påføre produkter fra disse mærker på enten din terrasse eller dit træværk i foråret eller efteråret. Ikke nok med det beskytter dit udendørs område, så vil det også pynte at få lidt farve tilbage i træet. Træbeskyttelse fra Beck & Jørgensen vil kunne holde glansen i dit udendørsområde i lang tid uden at miste farve. Når du beskytter dit træværk, vil du også give det den næring, som det har brug for, da det meste er olie- og vandbaseret.

Share: