rens tankerne med yoga

Savner du en mindfull kropsbevidsthed, når du dyrker sport? Det tænker jeg ofte på og jeg er kommet frem til at en kombination af yoga og pilates er sagen for mig. Læs med, når jeg præsenterer et par tips til at komme i gang, uanset om du vælger at træne hjemme eller i studio og om du vælger yoga, pilates eller en kombination.

Pilates, yoga eller begge?

Der skal ikke herske tvivl om, at der findes et hav af tilbud om yoga og pilates, både online og fysiske studios. Nogen er vild med at dyrke pilates og yoga hjemme og andre elsker de fysiske studios. Find ud af, med dig selv, hvad der passer bedst til din hverdag og dit temperament.

Du undrer dig måske over, hvad yoga og pilates går ud på. Læs med her:

Yoga

Yoga er oprindeligt en måde at skabe harmoni mellem hjerte og sind, på vej til guddommelig oplysning. Meget kort fortalt, er yoga udviklet, dyrket og formidlet mellem mennesker de sidste 3.000 år og stammer oprindeligt fra Indien. Gennem de sidste 3.000 år har yogaudøvelse undergået mange udviklingsfaser og anses fortsat som en optimal måde at skabe en nærmest meditativ balance mellem krop og sind, samtidig med at musklerne skånsomst styrkes.

Pilates

Pilates er udviklet af Jospeh Pilates, som revolutionerede ved at kombinere Vestens tanker om et sundt sind og krop med Østens viden om kropsbevidsthed. Pilates består af en række øvelser, som enten foregår på en måtte eller på en reformermaskine. Hvordan? Hovedreglen i pilatesøvelserne, er, at du bruger din egen kropsvægt i kombination med en stærk kropsbevidsthed, for at opnå de gode resultater.

Hvad med en kombination?

Jeg fandt selv ud af, at jeg var vild både med yoga og pilates, så derfor besluttede jeg mig for at finde den perfekte kombination af de to. I forvejen vil de fleste opleve, at visse øvelsesudgangspunkter fra pilates smager lidt af yoga. Især når du dyrker pilates på en måtte, hvor din kropsbevidsthed kun bliver bedre og bedre.

Træn derhjemme

I min yoga-pilates-rejse, fandt jeg ud af, at det var dejligt at træne hjemme. At træne hjemme kræver, at du har det rette udstyr og en online-underviser, som er en dygtig formidler. Tilfældigt faldt jeg over Melissa Wood Tepperberg på Instagram og jeg er vild med hende! Melissa driver sit eget studio, hvor hun inspirerer mennesker rundt om i verden og så har hun en energi, som går igennem din computerskærm. På hendes hjemmeside kan du teste en prøveperiode og du vil blive overrasket over intensiteten i øvelserne. Melissa er genial til at kombinere både yoga og pilates, så du får det bedste af to verdener.

Fire gode yoga og pilates beliggenheder i København

Jeg har samlet en lille oversigt over yoga- og pilatesstudier i København, som du selv kan udforske her:

  • DoYoga finder du på Store Kongensgade
  • The Yoga Flat har også placering to steder; Christianshavn og Nørrebro.

Alternativt har Elle samlet en række yogastudier her.

Udstyr

Vil du prøve kræfter af med hjemmetræning? Så kan jeg anbefale at investere i en måtte, en bold og elastikker. Melissa bruger både et langt elastikbånd og elastikker til benene for ekstra styrke. Onlineshoppen Den Intelligente Krop har samlet alt hvad du behøver. Her har jeg selv købt mit udstyr til hjemmetræning.

Yoga fashion

Uanset hvad, skal du have noget lækkert tøj, som ikke strammer eller forhindrer dig i at udføre øvelserne optimalt. Særligt dine tights er essentielle. Personligt er jeg vild med GoYogi på Østerbro som har det lækreste tøj og i ordentlige materialer. GoYogi er i den højere prisende, så skal det være mere budgetvenligt, kan jeg anbefale de større webshops som Boozt, Ellos og H&M Sport. Christine Bonde har også givet sit bud på de bedste butikker til yoga- og pilatestøj her.

Namaste – jeg glæder mig til at høre om jeres erfaringer!

Share: